Opdrachten

Op bezoek

musical, nieuws
Regelmatig ga ik op bezoek bij repetities van musicalklanten. Dat is ontzettend leuk en leerzaam. Het is altijd een plezier om mensen aan het werk te zien met de muziek die ik gemaakt heb. En omdat het altijd gaat om het maken van iets creatiefs, iets moois, is de sfeer altijd positief. Daar word ik blij van. Mijn rol bij zo'n repetitie is voornamelijk zorgen dat ik niet in de weg loop. Ik ben daar op bezoek en zit zonder veel commentaar op de tribune. Maar ik kijk goed en noteer wat mij opvalt. Die aantekeningen stuur ik dan later naar de regisseur. Niet dat ik de pretentie heb om op zijn of haar stoel te gaan zitten. Ik ben wel een, zeg maar, ervaren toeschouwer. En heel dankbaar publiek.…
Lees verder

Sinterklaas komt uit Spanje

theater
Eén van de merkwaardigheden van dit vak is dat een project vaak te maken heeft met het verkeerde seizoen. Ik heb wel eens een zomerhit geschreven in februari, en onlangs, tijdens de hittegolf, was ik aan het nadenken over carnaval. Toch bewijst dat alleen maar dat mijn klanten goed zijn in vooruitplannen. (meer…)
Lees verder

Rick Lammers op reis door Europa

nieuws
Ik heb een zwak voor rondreizende artiesten, voor de speelman die komt en gaat naar het hem belieft, die daar is waar de mensen zijn, en die het gelukkigst is als hij die mensen vermaakt. De Troubadour. Mr. Bojangles. The Guitar Man. (meer…)
Lees verder

School of Rock

musical
Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijvers Glenn Slater en Julian Fellowes hebben de musical School of Rock geschreven, gebaseerd op een film uit 2003. Dewey Finn, een werkloze rock-zanger/gitarist, doet zich voor als invaldocent aan een dure school. Hij vormt een bandje van leerlingen in een poging de "Battle of the Bands"-wedstrijd te winnen. (meer…)
Lees verder

Tales from the Bad Years

musical
In Amerika is er, naast de traditionele musicalvorm met een afwisseling van zang, dans, dialoog en spel, een variant van muziektheater die dichterbij de klassieke Lied-kunst staat. We zien daarbij geen kostuums en grote decorstukken, maar een solist die bij een microfoon staat en zingt, soms een groepje dat meerstemmig zingt. (meer…)
Lees verder

Shrek, de musical

musical
Je kent ongetwijfeld Shrek-de-film, met de onnavolgbare Eddie Murphy als de stem van de ezel, om maar wat te noemen. Donkey: Hi, Princess! Princess Fiona: It talks! Shrek: Yeah, it's getting him to shut up that's the trick. (meer…)
Lees verder

Carnavalshit

solo
"Ik heb een tekst geschreven. Kunt u daar een carnavalshit van maken?" Een klant belde met die vraag. En ja, dat kan, zij het dat we niet kunnen garanderen dat het een hit wordt - maar wel dat er een opname komt die die potentie heeft. Aan de tekst zal het niet liggen...maar daar kunnen we in dit stadium nog niks van verklappen. (meer…)
Lees verder

Minutenwals

solo
De Minutenwals is een vrij bekende tour-de-force van Jasperina de Jong. Ze zingt in twee minuten tijd een tongbrekende tekst die nergens over gaat behalve over het feit dat het zo snel gaat. Na de oorspronkelijke versie uit haar programma "Solo" heeft ze het nummer nog vele malen op TV gebracht, dikwijls met een aangepaste tekst, vaak zelfs in reclame's. (meer…)
Lees verder