Mastodon

Jij wilt muziek bij je theaterproductie?

Je kunt bij Ardis Park Music terecht.

Wil je een orkestband van een bestaand stuk, musical of muziektheater, kijk dan hier. Wil je nieuwe, originele muziek voor je stuk, lees dan verder.

Wil je tips voor het gebruik van muziek in het theater, kijk dan hier. En als je hulp wilt bij het schrijven van muziek voor een musical, kijk dan hier.

Muziek in het theater is een vak apart. Een regisseur zal eisen dat de muziek de loop van het verhaal ondersteunt, en er niet van afleidt. Een muziekstuk – live of opgenomen, voor de gelegenheid gecomponeerd of bestaand – moet doorgaans geen nieuwe elementen introduceren die niet in het stuk zitten. Ook moet het bij theatermuziek gelijk raak zijn: er moet een sfeerbeeld neergezet worden en dan is er meestal geen tijd voor een “langzaam op gang komen”. Uiteraard moet het karakter van de muziek bij het karakter van het stuk passen. En tenslotte zijn dit weer allemaal generalisaties, waarvan best eens met succes afgeweken kan worden.

Ardis Park gaat met regisseurs graag dit soort boeiende discussies aan. Ik weet dat regisseurs vaak vele en gecompliceerde randvoorwaarden hebben. Ik weet ook dat regisseurs niet altijd met het eerste product tevreden zijn. Ardis Park geeft regisseurs de ruimte om de muziek op elk moment – desnoods na de première – nog te veranderen, zolang het praktisch nog haalbaar is.

Wil je de muziek live ten gehore laten brengen? Heb je wellicht zelfs al musici beschikbaar? Ardis Park Music levert  je muziek op maat, in voortdurend overleg met de regie en de techniek. Wil je liever de muziek en geluidseffecten vooraf opgenomen hebben, dan levert Ardis Park je een CD, of (bijvoorbeeld) WAV-bestanden via WeTransfer.

Mastodon