Mastodon

Persoonlijk

Ik ben Jos Geluk, oprichter van Ardis Park Music.

In de eerste jaren van deze eeuw had ik een drukke carrière in de ICT-business bij een gerespecteerde zakelijk dienstverlener. Daarnaast interesseerde muziek en theater mij: ik had allerlei instrumenten gespeeld en een aantal seizoenen met een theatergroep meegespeeld. Ik maakte op allerlei manieren muziek: zo experimenteerde ik van jongs af al met band- en cassetterecorders, schreef en speelde muziek, nam mijzelf op en dubde dat over, etc. Hobby-niveau.

 
In diezelfde tijd gingen mijn kinderen naar school en kreeg ik contact met een aantal dramadocenten, die graag een beroep op mij deden. Er kwamen liedjes in de klas, ik maakte audio-collages voor bij een schoolproject. Best verdienstelijk, al zeg ik het zelf.

Naast mijn werk kostte dat aardig wat tijd. Ik besloot het zo professioneel mogelijk aan te pakken. Ik volgde een beroepsopleiding voor studio-engineer, en kocht software die op dat moment state-of-the-art was. Ik kocht een fatsoenlijk keyboard, een sample player, goede microfoons, en een Fender Stratocaster. Het paste allemaal net op de zolder, die ik deelde met Jeanet.

StratADRATSB-large
Toen kwam de dag waarop het slecht ging met het bedrijf, althans met de business unit waarin ik werkte. Er werd mij een zak geld voorgehouden: ik mocht kiezen tussen die zak met geld (maar dan stond ik op straat) en aanblijven, maar dan kon de werkgever niet garanderen dat ik niet alsnog ontslagen zou worden, zonder die zak met geld. Het overkwam velen in die tijd.
 
Ik heb toen eerst een carrièrekeuze-toets laten doen. Daaruit bleek dat ik het ondernemerschap voldoende in mij had. Ik heb toen de stap gewaagd en ben voor mezelf begonnen. Met het handjevol dramadocenten en de theatergroep van Jeanet als klantenbasis startte ik Ardis Park Music.

Na een tijdje ploeteren belde er een musicalvereniging die graag De Jantjes uit wilde voeren. Helaas was er onenigheid met de muzikale leiding en het orkest. De uitvoering dreigde in gevaar te komen. Of ik iets kon betekenen?

demuze20131214

Dat was mijn eerste opdrachtgever op musical-gebied. Sindsdien is Ardis Park uitgegroeid tot hèt adres voor maatwerk op musicalgebied. Vele, vooral vaste, klanten vertrouwen jaar in, jaar uit op Ardis Park om hun producties van muziek te voorzien. Wil je weten waar ik precies mee bezig ben? Kijk op Opdrachten voor een overzicht van recente opdrachten.

Mastodon