Mastodon

Zorro

Héél lang geleden, toen alles er nog zwart-wit uitzag, was er een televisieserie Zorro. Een Mexicaan met een cape, een masker en een degen verrichte wekelijks een heldendaad. Hij liet steevast een teken achter, drie strepen die bij elkaar de letter Z vormden, in een muur of in iemands broek.

Over dit karakter is door de Gipsy Kings (met wat hulp uit de theaterwereld) een musical geschreven, gebaseerd op de fictieve biografie van Isabel Allende. Een vaste klant van Ardis Park gaat deze musical volgend jaar opvoeren. De muziek is een mooie toevoeging aan de catalogus van Ardis Park. Voor het flamenco-karakter van de liedjes hebben we een beroep gedaan op een flamenco-gitarist, die in no time de bladmuziek onder de knie kreeg.

Sergeant Garcia: I can’t drink while I’m in my uniform.

Inez: I’m sure we can do something about that.

De Gipsy Kings hebben al hun grote hits in de musical verwerkt. Met overdubs en allerlei percussie – handgeklap, castagnetten, een cajón en wat zigeuners onderweg nog meer mee kunnen sjouwen – is het enorm swingende muziek geworden. Hier is bijvoorbeeld een stukje Bamboleo.

Mastodon