Mastodon

School of Rock

Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijvers Glenn Slater en Julian Fellowes hebben de musical School of Rock geschreven, gebaseerd op een film uit 2003. Dewey Finn, een werkloze rock-zanger/gitarist, doet zich voor als invaldocent aan een dure school. Hij vormt een bandje van leerlingen in een poging de “Battle of the Bands”-wedstrijd te winnen.

Een middelbare school (klant van Ardis Park) is momenteel bezig deze musical grootschalig voor te bereiden. Het leuke is dat docenten en ex-leerlingen de voornaamste rollen zullen spelen. Een complete rockband gaat de muziek live verzorgen. Alleen een stuk of acht nummers met ingewikkelder begeleiding zijn uitbesteed aan Ardis Park, waaronder een klasje blokfluiters die het schoollied spelen. (Nog nooit had ik met zoveel plezier vals gespeeld.)

Grappig te zien dat jonge musicalspelers, die zelf waarschijnlijk liever naar moderne voorgeprogrammeerde beats zullen luisteren, zich toch kunnen identificeren met de wereld van de klassieke rock, met scheurende gitaren en leren jacks, die haar hoogtijdagen had toen zij nog niet geboren waren. Maar goed, de musical Grease wordt ook nog opgevoerd en die speelt in een nóg verder verleden…

Mastodon